مقدمه
((عاشورا )) حادثه ای نبود که در یک نیم روز در سال 61 هجری اتفاق بیفتد و از قبل و بعد خود جدا باشد. هم ریشه در حوادث پیشین و تحولات اجتماعی مسلمانان از زمان رحلت پیامبراکرم صلی الله علیه و آله نا سال 60 هجری داشت ، هم پیامدهای آن و آثاری که در فکر و عمل مسلمانان داشته ، تا امروز گسترده شده است و تا دامنه قیامت امتداد خواهد یافت .
با آن همه بهره برداری های حماسی ، مبارزاتی ، تربیتی و معنوی که تاکنون از قیام کربلا و شهادت ابا عبدالله الحسین علیه السلام شده ، به نظر می رسد که غنای محتوایی این نهضت خدایی ، بسیار بیش از آن است که تاکنون مطرح بوده است .
امروزیان و آیندگان پیوسته باید از این کوثر ایمان و یقین بنوشند و سیراب شوند و تشنگان حقیقبت ناب را هم سیراب سازند. (ادامه مطلب )
از این رو، با همه ی کارهایی که تاکنون در شناختن و شناساندن این حماسه ی ماندگار انجام یافته است ، زمینه ی چنین تلاش های فرهنگی همچنان باقی است و هر زمان به شکلی و در قالب نو تر ، می توان درسهایی از این حادثه تدوین کرد و آموخت و نشر داد ، تا جهان و جان هنای حقجو ، مجذوب جلوه ها و زیبایی های این حماسه شوند. پس عاشورا برای همه و همیشه ((پیام)) دارد و می سزدکه ما همواره پای ((درس)) های این کلاس ابدی بنشینیم و به مراتب بالاتری از ایمان ، دین شناسی ، شناخت تکلیف و عمل به وظیفه برسیم.
از جمله کتابهایی که ما را به حماسه عاشورا می رساند :
1-«آذرخشی دیگر از آسمان کربلا» نویسنده محمد تقی مصباح یزدی
2- زيارت عاشورا اتحاد روحاني با امام حسين نویسنده اصغر طاهرزاده
3- حماسه حسینی نویسنده شهید مطهری
4- كتاب لهوف سيّد ابن طاوس - رحمة اللّه عليه
5- اهداف قیام حسینی نویسنده مکارم شیرازی
و….
کتابهای فوق تنها قطره ای از دریای بیکران کتابهای تدوین شده می باشد .